top of page
Zoeken

Monterey & Carmel by the sea

Dag 18, 28 juli


Na ons ontbijt op bed; dat stelt niet veel voor: gewoon ons ineen geflanst ontbijt, dat we gisterenavond kochten, rijden we naar Monterey.

We lopen even langs old fisherman’s warf. Allemaal schattige houten huisjes met ofwel dezelfde souvenirwinkels of visrestaurants zoals in Rue du boucher in Brussel.

Langs de yachthaven banen we ons een weg richting het strand.We hebben ons zwemspullen niet mee, wel 2 dunne strandlakens. Maar Warre en Oona gaan tot aan hun knieën in het water en niet veel later zijn ze helemaal nat.Ze vinden het niet erg en spelen de hele tijd mooi samen met een simpel balletje.

Met veel trots kijk ik naar hun spel. Het doet me een plezier dat ze 2u kunnen overeenkomen en lachen en gewoon plezier maken met iets kleins.

We zitten tussen de dagjestoeristen, overwegend latino’s.

Ze komen met heel hun hebben en houden naar het strand. Schattig om te zien.

Ze hebben hun partytent mee met kampeerstoelen, sommige hebben zelfs gewoon hun tuinstoel in plastiek mee.


Dan komt er iemand aangelopen met een klaptafel en een frigobox. Mooie samenwerking.

Het moedertje heeft een kom lekkere sla/groentemix gemaakt die ze op hun grote soort beschuit smeren met eerst een laagje mayo en dan wat pikante saus.

Tof om te zien, ik zou wel willen aanschuiven aan hun buffet.

Wij krijgen er ook honger van. We halen onze picknick boven. Wit brood met hesp, kleine tomaatjes en boontjes.

Het smaakt, meer hebben we niet nodig. Daarna spelen onze kindjes weer wat verder, Steven rust een beetje, hij heeft ook al veel gereden. Ik kijk een beetje rond.Na ons strandbezoek lopen we eens door Monterey.

Op terugweg naar ons hotel passeren we nog een KCPenny. Dat was een tip van Max om daar ook eens te passeren voor goedkope alweer Dixiesbroeken.

Warre heeft een budget van zijn eigen centen voorzien voor zijn broeken.

We hebben geluk, met het naderende schooljaar in Amerika, de 2de week van augustus, is er dit weekend blackfridaykorting.

Alles aan de helft van de prijs.

Als we buiten komen is de zon weg en is het heel fris geworden.


We rijden terug naar ons hotel in Carmel by the sea. We passeren nog eens aan ‘the sea’ anders hebben we alleen maar Carmel gezien.

We rijden door kronkelende straatjes met mooie bomen, mooie huizen en prachtig onderhouden tuinen. Alles is er zo netjes.


We komen aan de zee en het is er prachtig, ik krijg al een beetje spijt dat van middag niet voor het strand van Carmel hebben gekozen.

Ondanks de zon die weg is en ‘the fog’ is het er heel ydillisch. Zelfs Oona zegt: ‘ooooh zo mooi’. Er staan prachtige oude bomen in het zand. Ik had dit unieke strand met bomen heel graag in de zon gezien.We hebben allemaal zin in een lekkere maaltijd. We kiezen voor ‘the Crossroads bbq’ en kiezen vooral de ‘pulled pork’ en de ribbekes. Als side kiezen we de aardappel en kolensalade. Het is echt super lekker!

Dan naar ons hotel, de valiezen organiseren want morgen gaan we voor de laatste 3 dagen van onze reis naar San Francisco.X

Recente blogposts

Alles weergeven

Fietstocht

Comments


bottom of page