top of page
Zoeken

Venice Beach

Dag 15, 25 juli


Vandaag rustdag, een beetje wandelen, een beetje hangen op het strand maar eerst op zoek naar lekker eten.

Er is een whole foodmarket in de buurt.

Een winkel met lekkere, gezonde voeding en met een vers buffet waar je doosjes kan vullen.

Ze hebben gezellige banken buiten staan met wat plantenbakken rond.

We ontbijten buiten, ik ga voor een croissant en die smaakt heerlijk, nog wat lekkere verse fruitjes opeten en onze dag kan beginnen.

Het is bewolkt en 32 graden.


Alweer worden we geconfronteerd met de uitersten van Amerika.

We zien chique wagens en verzorgde huizen in de straten en in diezelfde straten zien we om de zoveel meter tentjes gemaakt van plastiekzeilen, karretjes volgeladen met hebben en houden. Ook op het strand, hetzelfde verschijnsel.

Er zijn hier veel daklozen: daklozen die er redelijk verzorgt uit zien, daklozen die niet weten op welke planeet ze zijn, daklozen die hun talenten ten toon spreiden met artistieke souvenirs.

Langsheen de dijk wandelend en rondkijkend naar alles wat passeert, voel ik me in hippieland aan zee. Overal ruik je cannabis wat een beetje de zeelucht verpest, vind ik.
We zoeken het skatepark aan Venice Beach op. We kijken een beetje naar Warre die zijn weg baant tussen alle skaters waaronder ook enkele meisjes die ongelooflijk straffe tricks kunnen.We rusten een beetje uit aan de branding. Oona geniet van het frisse water, ze wil niet diep in het water want ze zegt dat er haaien in het water zitten.Afwisselend gaan we even checken hoe het met onze skater gaat. We zien telkens een rood kopje verschijnen. Ondertussen is het wolkendek bijna helemaal weg en brandt de zon op ons teer velleke.Na een tijdje is het nodig om eens uit de zon te gaan. Op onze weg houden we halt voor een streetdanceshow. Ze weten ons te entertainen, hun show zit echt goed in elkaar en ze maken veel grapjes en kunnen er wat van. Met gemak tollen ze op hun hoofd en op de grond.

De apotheose: een sprong over 6 voor over gebogen ‘white’ guys en nog een jong ventje.

Zot!

Hieronder een ‘still’ uit het slowmotion filmpje dat Oona maakte.


We gaan iets drinken in een cafétje.

Nadien wandelen we terug naar onze studio.

Allemaal douche in, we smullen van ons lekkere dingen die we aan buffet gekozen hebben deze ochtend.

En dan kijken we in ons bed naar 4 afleveringen van Stranger Things, seizoen 3.
Recente blogposts

Alles weergeven

Fietstocht

Comments


bottom of page